Колеги здравейте.
Моля Ви за една консултация.Искам да коригирам  на СОЛ/код 12/ за получен личен труд за 2019г. декларация 1 само в частта т.31-Начислен мес.облагаем доход .Мога ли сега до 30.04.2020г да подам с код К за 2019г?
Здравейте .Имам следния казус.Работник има основен тр договор на 8 часа при петдневна раб.седмица.Иска да  работи за събота и неделя при нас  ,пак на 8 часа ,но за определени дни.Какво става с прословутата му междуседмична почивка от 48 часа? И дали е възможен този втори договор?
Собственичката се притеснява да не я накара някой след време да връща майчинство заради един положен подпис .
Здравейте колеги.Собственичката на ЕООД е по майчинство .Има назначен прокурист,вписан по регистъра.Та въпроса ми е следния, кой според вас трябва да подпише Решението на едноличния собственик на капитала за приемане на ГФО за 2017г? Баланса и ОПР ще ги подпише прокуриста,но Решението ? Благодаря предварително на отзовалите се.
Здравейте. Имам следния въпрос: Фирма А купува товарен автомобил от фирма Б за над 10 хил.лв. Счита ли се за плащане по банков път ,при положение ,че Управителят на А внесе парите директно в банката на фирма Б,по банковата сметка на фирма Б с вносна бележка   , тъй като в града на продавача няма банков клон на банката на купувача.
Мноооого Ви благодаря.
А когато трябва да се коригира д6 в ,която трябва да се  намали сумата на декларираното преди това ДОО,а да се увеличи сумата на декларираната по-рано ЗО вноска ,как се прави ?Дали всички нови верни суми ли се подават в една колона с код К/корекция/ или как ?Нали когато е в увеличение само се пише разликата ,а при намаление се пише код К.Моля помогнете.
Здравейте.Имам този проблем:До м.04.2014г ЕООД е имало един Управител-назначен с ДУК.Сега Управител е собственика на ЕООД-то.ГФО ще се подава от съставителя на отчетите по ел.път.ГФО са подписани от стария Управител,но пълномощното за упълномощаване на съставителя от кой да е от стария Управител или от новия Управител ?